Živorada Kostića Moravca 35 18000 Niš, Srbija

Saznaj više o Izviđačkom centru Stoliv

Izviđački centar je kamp koji su napravili i o kom brinu isključivo izviđači različitih uzrasta. Svake godine ga poseti oko hiljadu ljudi, raspoređnih u sedam smena – šest komercijalnih i sedma rezervisana za članove izviđačke organizacije.

Da krenemo ispočetka, a vi dodajte sve što smo zaboravili!

Sama reč kamp nema značenje hotela. Kamp je podeljen na pet platoa, na kojima se redom nalaze dvokrevetne, trokrevetne, četvorokrevetne kućice (bungalovi). Ispred kućica se nalaze klupice i stolovi za odmor, a u njima kreveti, police, mesto za odlaganje stvari. Posteljinu nije potrebno nositi.

Toaleti su zajednički i nalaze se na ulazu u kamp i na četvrtom platou. Tu su i tuš kabine, a vodu za tuširanje imate tokom celog dana. Kako se voda greje solarno, a pomaže plinom, tokom dana je hladnija, ali u popodnevnim časovima, posle plaže, toplija.

Kamp poseduje svoj restoran u kojem je tačno određeno vreme za tri dnevna obroka. Ukoliko neka osoba zahteva poseban režim ishrane, bitno je da to naglasi pre polaska. Uvek postoji mogućnost da ostavite neki proizvod na čuvanje i hlađenje.

Čuvena terasa, koja se nalazi iznad trpezarije, najlepše je mesto za odmor u kampu. Ona je uvek otvorena i svakog trenutka možete sesti za sto, otvoriti suncobran i popiti kafu. Sa nje se pruža divan pogled na zaliv, ogromne planine i kruzere koji prolaze. Zbog kućnog reda u kampu opuštajuća muzika, koja je prisutna tokom celog dana, gasi se posle 22 h.

Potrudili smo se da kamp bude prilagođen svim uzrastima, zbog čega u svakoj smeni imamo osobe koje se bave organizacijom različitih aktivnosti. Naši animatori kroz kreativne radionice, igrice i aktivnosti, mališanima čine dan zabavnijim. Animator za sport je osoba koja svakodnevno vodi školicu plivanja, organizuje igre na vodi i brojna sportska dešavanja. Nakon večere, održava se kulturno-zabavni program na kome mogu učestvovati gosti svih uzrasta. Od turnira u šahu i tabliću, maskenbala do ozbiljnih takmičenja u igrama bez granica i karaokama.

Animatori organizuju i izlete za goste. Tako možete uživati u vožnji brodićem po zalivu, posetiti ostrvo Gospa od Škrpjela, gradić Perast, manastir Ostrog, popeti se do Gornjeg Stoliva

Jovana Kostadinović
Ljubica Savić

 

Najnovije vesti

arhiva vesti

Novo u galeriji