Živorada Kostića Moravca 35 18000 Niš, Srbija

Donji Stoliv u srcu Boke

Izviđački centar „Stoliv“ nаlаzi se u nаselju Donji Stoliv nа jugozаpаdnoj obаli Kotorskog zаlivа u podnožju zelenilom obrаsle planine Vrmac. Zbog izuzetno blаge klime, vаzduhа bogаtog eteričnim uljimа i аerosolimа morske vode, prirodno je lečilište zа nespecifičnа plućnа i аlergološkа oboljenjа. Bogat stablima masline (olive) po kojoj je i dobio ime, Stoliv je mesto koje svojim pogledom mami dah. Strujаnje vаzduhа sа Vrmcа u večernjim i noćnim sаtimа donosi svežinu što to dobа čini izuzetno prijаtnim zа odmor.

Stoliv je mesto pogodno za najprijatniji odmor. Smešten između ogromnih planina, zauzima centralni deo zaliva, na polovini puta između Kotora i Tivta.

Na nešto manje od 100 metara udaljenosti od našeg kampa nalazi se prva plaža, popularnija kao Mala plaža, koju najčešće koriste naši gosti. Plaža Markov rt, koja je od kampa udaljena oko 400 m, najveća je u celom zalivu. Na samoj plaži možete iznajmiti suncobrane i ležaljke, voda sa česme je za piće, a u obližnjem plažnom baru možete se osvežiti po povoljnim cenama. Uz samu plažu nalazi se i piljara, kiosk brze hrane, kao i dobro snabdevena prodavnica, picerija i restoran. U sklopu hotela „Vrmac“ nalaze se i tereni za odbojku, košarku i fudbal koji su našim gostima dostupni za korišćenje.

Tokom večeri Stoliv postaje mirno mesto pogodno za šetnju i opuštanje u nekoj od konoba ili kafića. Na svakih nekoliko dana iz popularnog plažnog bara može se čuti i uzivo muzika, što gosti iz okolnih mesta uglavnom koriste za provod.

Do Stoliva možete doći Jadranskom magistralom preko Tivta ili Kotora. Autobuskim prevozom iz Niša biće vam potrebno oko 12 sati.

 

Najnovije vesti

arhiva vesti

Novo u galeriji