Živorada Kostića Moravca 35 18000 Niš, Srbija

UPOZNAJTE STOLIV I BOKU KOTORSKU Deo I

     Izviđački Centar „Stoliv“ Odredа izviđаčа „Lola“ iz Nišа nаlаzi se u nаselju Donji Stoliv nа jugozаpаdnoj obаli Kotorskog zаlivа u podnožju zelenilom obrаsle planine Vrmac. Zbog izuzetno blаge klime, vаzduhа bogаtog eteričnim uljimа i аerosolimа morske vode, prirodno je lečilište zа nespecifičnа plućnа i аlergološkа oboljenjа. Bogat stablima masline (oliva) po kojoj je i dobio ime, Stoliv je mesto koje svojim pogledom mami dah. Strujаnje vаzduhа sа Vrmcа u večernjim i noćnim sаtimа donosi svežinu što to dobа čini izuzetno prijаtnim zа odmor.

                              

     Stoliv je mesto pogodno za najprijatniji odmor. Nalazi se na polovini puta između Kotora i Tivta, a na nešto manje od 100 metara udaljenosti od našeg kampa nalazi se prva plaža, popularnija kao ,,Mala plaža" koju najčešće koriste naši gosti. Smešten između ogromnih planina, Stoliv zauzima centralni deo zaliva. Plaža Markov rt koja je od kampa udaljena oko 400m najveća je u celom zalivu. Na samoj plaži možete iznajmiti suncobrane i ležaljke, voda sa česme je za piće, a u obližnjem plažnom baru možete se osvežiti po povoljnim cenama. Uz samu plažu nalazi se i prodavnica voća i provrća, kiosk brze hrane, kao i dve dobro snabdevene prodavnice, picerija i restoran. Hotel ,,Vrmac" je nakon nekoliko godina pauze opet u funkciji i kapaciteti su mu tokom letnje sezone popunjeni što mesto kao što je Stoliv čini dosta živahnijim. U sklopu hotela nalaze se i tereni za odbojku, košarku i fudbal koji su našim gostima dostupni za korišćenje. Tokom večeri Stoliv postaje mirno mesto pogodno za šetnju i opuštanje u nekoj od Konoba ili kafića. Na svakih nekoliko dana iz popularnog plažnog bara Oskar može se čuti i uzivo muzika što gosti iz okolnih mesta uglavnom koriste za provod. Do Stoliva možete doći Jadranskom magistralom preko Tivta ili Kotora. Autobuskim prevozom iz Niša biće vam potrebno oko 12h. Za sam obilazak Kotora i Tivta potrebno je odvojiti po jedan dan ali vas sa pomenutim mestima upoznajemo u narednim danima.


     U sledećem nastavku upoznaćemo vas sa terminom ,,Izviđački Centar" kao i time šta vas očekuje u našem kampu ukoliko odaberete da baš mi budemo deo vašeg leta. :)


     P.S. Ukoliko imate svoju priču iz Stoliva koju bi podelili sa nama javite nam se putem poruke ili komentara inrado ćemo je objaviti. Takođe očekujemo i vaše utiske i slike iz Stoliva. 

 

Najnovije vesti

arhiva vesti

Novo u galeriji